Cautare
 
 
Meniu rapid
 
Noutati
Echipa redacţională urează un călduros Bun venit doamnei profesor Lena Dominelli si domnului profesor Malcolm Payne, două personalităţi recunoscute la nivel internaţional în domeniul asistenţei sociale, care au acceptat ca începând cu nr. 1/2010 să facă parte din Advisory Board al Revistei de Asistenţă Socială.
detalii
Indexare
Revista este indexata in ProQuest,EBSCO, Social Work Abstracts, CEEOL,Index Copernicus,SCIPIO,GESIS,IBSS si ERIH+

Revista este acreditata B+ de catre CNCSIS

Home > Arhiva > 2011 > Numar: 2 > Book review: Asistenţa socială a grupurilor de risc,(coordonator), Iaşi: Editura Polirom, 2010, 894 p

 Book review: Asistenţa socială a grupurilor de risc,(coordonator), Iaşi: Editura Polirom, 2010, 894 p [Social Assistance Risk Groups]

    by:
  • Luminiţa Ionescu (Quality of Life Research Institute, Way September 13th, No.13, District 5, Bucharest, E-mail: luminita.ionescu1@yahoo.com)

Grupurile aflate în situaţii de risc se confruntă cu o multitudine de probleme apărute în urma dezechilibrului dintre nevoile, obiectivele, solicitările pe care le gestionează sau cu care intră în contact şi mediul social existent. Incapacitatea de a se putea adapta la cerinţele societăţii, de a putea funcţiona la parametri sociali normali în contextul dinamicii sociale, poate genera efecte precum marginalizarea, automarginalizarea sau excluziunea acestora din diferite reţele sociale. Asistenţa socială, prin serviciile oferite, urmăreşte refacerea şi dezvoltarea capacităţilor persoanelor aflate în dificultate, în scopul conştientizării problemelor cu care se confruntă astfel încât, prin acordarea suportului social formal să depăşească starea de disconfort. În momentul actual, pe fondul crizei economice, grupurile aflate în dificultate au probleme şi nevoi a căror cronicizare are efecte negative pe termen lung.