Cautare
 
 
Meniu rapid
 
Noutati
Echipa redacţională urează un călduros Bun venit doamnei profesor Lena Dominelli si domnului profesor Malcolm Payne, două personalităţi recunoscute la nivel internaţional în domeniul asistenţei sociale, care au acceptat ca începând cu nr. 1/2010 să facă parte din Advisory Board al Revistei de Asistenţă Socială.
detalii
Indexare
Revista este indexata in ProQuest,EBSCO, Social Work Abstracts, CEEOL,Index Copernicus,SCIPIO,GESIS,IBSS si ERIH+

Revista este acreditata B+ de catre CNCSIS

Home


Revista de Asistenţă Socială se doreşte a fi un mijloc de diseminare a cercetărilor, a bunelor practici, a experienţelor în domeniul asistenţei sociale dar şi a politicilor, servind drept instrument de schimbare socială. Sunt acceptate articole din toate domeniile asistenţei sociale atât în limba română, cât şi în limba engleză. Vor fi publicate articole inovative, cercetări, comentarii asupra politicilor, practicilor şi a implicaţiilor acestora pentru asistenţii sociali.
Revista de Asistenţă Socială apare de patru ori pe an: Martie, Iunie, Septembrie şi Decembrie. Fiecare articol este supus unui proces de recenzare de către doi recenzori.

Revista de Asistenta Sociala lanseaza Proiectul Arhivistic prin care pune la dispozitia specialistilor, dar si a publicului larg, documentele care atesta traditia revistei de specialitate din Romania. La momentul actual putem posta primele numere ale publicatiei de specialitate editata de catre Scoala Superiora de Asistenta Sociala "Principesa Ileana" din Bucuresti, si intitulata Asistenta Sociala.

Numărul 4/2024 este dedicat Provocărilor și oportunităților întâmpinate de asistenții sociali în munca lor de zi cu zi și modul cum acestea se oglindesc în educația și cercetarea din domeniul asistenței sociale. Articolele se trimit pe email editorilor: Lect. univ. dr. Daniela Gaba (daniela.gaba@unibuc.ro) și Lect. univ. dr. Mihaela Popa (mihaela.popa@unibuc.ro) până la 1 iunie 2024.

Numărul 1/2025, editat de către prof.univ.dr. Mihaela Tomiță și asist.univ.dr. Roxana Ungureanu de la Departamentul de Asistență Socială din Universitatea de Vest din Timișoara, încurajează contribuții orientate către tema Reziliența grupurilor vulnerabile. Conceptul de reziliență este tot mai popular în diferite discipline și este un termen utilizat pe scară largă, în special în ceea ce privește grupurile vulnerabile. Manuscrisele trebuie trimise pe e-mail până la 30 septembrie 2024 în format word, către cei doi editori: mihaela.tomita@e-uvt.ro și roxana.ungureanu@e-uvt.ro. Data estimată a publicării este martie 2025.

Numărul 2/2025, dedicat tematicii Asistenței sociale într-o societate superdiversă, este editat de către prof. univ. dr. Cosmin Goian, lector univ. dr. Loredana Marcela Trancă și asist. univ. dr. Florina Luiza Vlaicu, de la Departamentul de Asistență Socială din Universitatea de Vest din Timișoara. Manuscrisele trebuie trimise pe e-mail până la 8 ianuarie 2025 în format word, către cei trei editori:cosmin.goian@e-uvt.ro, loredana.tranca@e-uvt.ro si florina.vlaicu@e-uvt.ro.

Numărul 3/2025 este coordonat de Lect.univ.dr. Mihaela Popa și Drd. Rebeca Cojocaru, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București, și are ca temă: Importanța artelor în asistența socială. Rolul poveștilor în reconstrucția și reinventarea ființei umane. Supunem atenției cercetări și discuții despre influența și importanța artelor în munca de zi cu zi a asistentului social dar și în procesul de formare și educație, punând în lumină puterea transformatoare a cuvântului și a vulnerabilității umane. Articolele se primesc pe adresele de email: mihaela.popa@unibuc.ro și cojocarurebeca7@gmail.com, până la data de 15 martie 2025.