Cautare
 
 
Meniu rapid
 
Noutati
Echipa redacţională urează un călduros Bun venit doamnei profesor Lena Dominelli si domnului profesor Malcolm Payne, două personalităţi recunoscute la nivel internaţional în domeniul asistenţei sociale, care au acceptat ca începând cu nr. 1/2010 să facă parte din Advisory Board al Revistei de Asistenţă Socială.
detalii
Indexare
Revista este indexata in ProQuest,EBSCO, Social Work Abstracts, CEEOL,Index Copernicus,SCIPIO,GESIS,IBSS si ERIH+

Revista este acreditata B+ de catre CNCSIS

Home > Arhiva > 2012 > Numar: 3 > Oancea, G. (2012). Probaţiunea în România. Evaluări normative şi sociologice. Bucureşti: Editura C. H. Beck

 Oancea, G. (2012). Probaţiunea în România. Evaluări normative şi sociologice. Bucureşti: Editura C. H. Beck

    by:
  • Mihai Ion Micle (The Philosophy and Psychology Institute „C. Rădulescu Motru”, Romanian Academy, Way September 13th, No.13, District 5, Bucharest, E-mail: mihai_micle@yahoo.com)

În condiţiile în care literatura de specialitate în domeniul probaţiunii din România este încă într-o etapă de pionierat, cartea ,,Probaţiunea în România. Evaluări normative şi sociologice” se constituie într-un demers binevenit, mai ales din perspectiva în care autorul încearcă să realizeze o evaluare a locului şi rolului pe care serviciile de probaţiune au ajuns să îl ocupe în sistemul de justiţie penală în cei zece ani care s-au scurs de la înfiinţarea acestora.

Ceea ce a încercat autorul să realizeze a fost, în primul rând, o clarificare a contextului care a condus la apariţia probaţiunii la nivel internaţional şi naţional, acesta reuşind să ofere o imagine de ansamblu a proceselor care aveau să conducă la apariţia conceptului tratament sancţionator neprivativ de libertate al infractorilor.

În aceste condiţii, este demnă de remarcat iniţiativa autorului de a se apleca asupra unor aspecte precum procesul de civilizare a pedepselor care s-a manifestat în ultimele două secole ori al modului în care opinia publică se raportează la sancţiunile de drept penal.