Cautare
 
 
Meniu rapid
 
Noutati
Echipa redacţională urează un călduros Bun venit doamnei profesor Lena Dominelli si domnului profesor Malcolm Payne, două personalităţi recunoscute la nivel internaţional în domeniul asistenţei sociale, care au acceptat ca începând cu nr. 1/2010 să facă parte din Advisory Board al Revistei de Asistenţă Socială.
detalii
Indexare
Revista este indexata in ProQuest,EBSCO, Social Work Abstracts, CEEOL,Index Copernicus,SCIPIO,GESIS,IBSS si ERIH+

Revista este acreditata B+ de catre CNCSIS

Home > Alte Informatii > CalitateaVieții, Protecție și Asistență

CalitateaVieții, Protecție și Asistență

Protecţia şi promovarea bunăstării copilului se află deja ca priorităţi pe agenda internaţională şi europeană. În ciuda măsurilor luate la nivel naţional de diferitele state, copilul este încă într-o situaţie de vulnerabilitate crescută, fiind expus tot mai mult fenomenului de maltratare. Asistenţii sociali şi profesioniştii din protecţia copilului încearcă să identifice modalitatea adecvată de spirijinire şi protecţie a copiilor împotriva diferitelor forme de violenţă.

Scopul numărului de faţă este de a oferi profesioniştior o platformă de dezbatere a descoperirilor şi rezultatelor recente din domeniul protecţiei şi promovării bunăstării copilului. În ultimii ani, cercetătorii şi profesioniştii au acumulat un bagaj semnificativ de cunoştiinţe în domeniu pe care doresc să îl împartă cu ceilalţi.

Aşteptăm contribuţii din partea cercetătorilor, asistenţilor sociali şi profesioniştilor din protecţia copilului atât din România cât şi din străinătate care să abordeze problematica politicilor sociale din domeniul abuzului şi neglijării precum şi a măsurilor de promovare şi protecţie a bunăstării copilului. Numărul de faţă al Revistei de Asistenţă Socială acceptă articole originale, studii empirice şi metaanalize atât în lima română cât şi în limba engleză. Temele ce pot fi abordate cuprind, dar nu sunt limitate la:


  • Date epidemiologice ale abuzului şi neglijării copilului în societăţile actuale
  • Abuzul sexual asupra copilului, pornografia infantilă şi abuzul sexual online
  • Sărăcia şi excluderea socială a copiilor
  • Trafic, migraţie şi exploatarea prin muncă
  • Factori de risc şi protectivi (individuali, familiali, comunitari şi societali)
  • Consecinţe ale abuzului şi neglijării şi intervenţii
  • Servicii bazate pe dovezi în promovarea bunăstării copilului (investigare, management de caz, consiliere, psihoterapie etc.).

Instrucţiuni pentru autori
Autorii sunt rugaţi să trimită lucrările prin e-mail la adresa revassoc212@yahoo.com înainte de 31 decembrie 2011. Echipa de redacţie realizează o primă selecţie a articolelor înainte de a fi trimise către doi referenţi. Autorii trebuie să pregătească mauscrisele conform standaredelor dispoibile pe adresa de internet a revistei. Revista nu acceptă manuscrise în format tipărit. Întrebări şi informaţii suplimentare pot fi adresate editorilor Maria Roth (roth.mari@ymail.com) sau Mihai Iovu (iovu_mbogdan@yahoo.com).


Trimite lucrarea ta acum!

Date importante:
Anunţ de publicare: august-septembrie 2011
Termen limită de trimitere a articolelor: 31 decembrie 2011
Rezultat referenţi: 31 ianuarie 2012
Trimiterea manuscriselor finale: 1 martie 2012
Publicare: iunie 2012