Cautare
 
 
Meniu rapid
 
Noutati
Echipa redacţională urează un călduros Bun venit doamnei profesor Lena Dominelli si domnului profesor Malcolm Payne, două personalităţi recunoscute la nivel internaţional în domeniul asistenţei sociale, care au acceptat ca începând cu nr. 1/2010 să facă parte din Advisory Board al Revistei de Asistenţă Socială.
detalii
Indexare
Revista este indexata in ProQuest,EBSCO, Social Work Abstracts, CEEOL,Index Copernicus,SCIPIO,GESIS,IBSS si ERIH+

Revista este acreditata B+ de catre CNCSIS

Home > Alte Informatii > Politici şi practici corecţionale într-o lume post-modernistă

Politici şi practici corecţionale într-o lume post-modernistă

Infracţiunile sunt deja asumate ca făcând parte din realitatea cotidiană a oricărei societăţi. Cum sunt infracţiunile definite, cum sunt percepute de public, cum sunt acestea sancţionate în sistemul de justiţie penală şi ce metode sunt folosite pentru a reabilita persoanele care le-au comis reprezintă întrebări la care toate societăţile, din toate timpurile, au încercat să răspundă. Pentru o bună parte a timpului, Occidentul a răspuns în spiritul logicii propuse de aşa numită filosofie a bunăstării penale (penal welfare - Garland, 2001). După anii ’80, reacţia socială pare a fi dictată de politici neo-liberale în SUA, dar şi în din ce în ce mai multe state europene. Această nouă filosofie penală se reflectă în practici penale din ce în ce mai punitive, în rate uriaşe ale încarcerării şi în reconstrucţia practicilor de probaţiune. În acelaşi timp, o serie de presiuni vin din sfera practicilor de tip restaurativ, ca reacţie la lipsa de interes a justiţiei clasice faţă de victimă.

Acest număr al Revistei de Asistenţă Socială este dedicat tuturor acestor subiecte. Scopul numărului de faţă este de a oferi profesioniştilor o perspectivă de ansamblu asupra tendinţelor în planul politicilor şi practicilor corecţionale post-moderne, precum şi un spaţiu pentru dezbaterea principalelor rezultate la care s-au ajuns în urma numeroaselor proiecte, programe şi cercetări care au fost realizate în ultimii 30 de ani.

Sunt binevenite contribuţii din partea cercetătorilor, asistenţilor sociali şi profesioniştilor care activează în domeniul corecţional, atât din România cât şi din străinătate. Numărul de faţă acceptă articole originale, studii empirice şi meta-analize, în limbile română sau engleză.

Autorii sunt rugaţi să trimită articolele pe adresa revassoc@yahoo.com înainte de data de 31 martie 2012. Echipa de redacţie va realiza o primă selecţie a articolelor înainte de a fi trimise către doi referenţi. Menţionăm că politica Revistei de Asistenţă Socială este aceea de „double blind peer-review”. Autorii trebuie să pregătească manuscrisele conform standardelor disponibile pe adresa de internet a revistei. Nu se acceptă manuscrise în format tipărit. Întrebări şi informaţii suplimentare pot fi adresate editorilor Ioan Durnescu (idurnescu@gmail.com) sau Anamaria Szabo (ana.szabo@gmail.com).

Date importante:
Termen limită pentru trimiterea articolelor: 31 iunie 2012
Publicare: septembrie 2012